VARUMÄRKET

DETTA ÄR SMADA

Smada Products är ett svenskt företag grundat 2023 i Skövde av Adam Tilander. Vår affärsidé går ut på att utveckla innovativa hockeyprodukter som förenklar, förbättrar eller görs på ett mer hållbart vis.

 

VAD VI STÅR FÖR

Vi alla kan relatera till att oavsett vilken aktivitet man håller på med, så är det roligare när man har bra produkter. Det är också den centrala delen i vår verksamhet på Smada Products. Oavsett vilket projekt vi tar oss an, så ska det göras på bästa sätt utan kompromisser. 

 

VAD VI MOTIVERAS AV

När det kommer till aktiviteter och i synnerhet ishockey finns det få saker som är mer frustrerande än produkter med skyhöga prislappar och dålig kvalitet, vilket tyvärr blivit allt vanligare inom ishockeyn. De stora varumärkena har total dominans och som konsekvens accepteras priserna trots bristande kvalitet. Vi på Smada känner att vi har möjlighet att göra en förändring på riktigt. Vi motiveras av att bevisa motsatsen och att produkter av världsklass inte behöva kosta mer än nödvändigt.

 

VI UTVECKLAR PRODUKTER MED FOKUS PÅ FYRA STARKA VÄRDEN


Kvalitet är grunden i vår affärsmodell. Måste vi på något vis kompromissa på kvalitet så kommer vi aldrig ta produkten till marknaden. Vi tillverkar våra produkter lokalt för att kunna säkerställa att produkten möter kraven som vi ställer. Vi har höga krav när det kommer till kvalitet. Vi vill att de produkter vi säljer ska vara bäst på respektive område, det vill säga att vi ska ha den bästa produkten på marknaden.


Design är något som är viktigt både kunden och oss. För oss är design ett sätt att uttrycka vad vi står för men också ett sätt att förknippa vårt varumärke med. Därför är vi noga när vi utvecklar produkter att den ska passa in i vår familj utseendemässigt med också att den ska vara attraktiv att använda.


Hållbarhet - Det arbete vi lägger ned på hållbarhet är vi otroligt stolta över. Vi gillar uttrycket ”made in matters” där vi på ett tydligt sätt visar vad vi står för. Allt vi gör sker i Sverige på lokal nivå. Helst av företag som vi knutit starka band med och vet att kvalitet, säkerhet och goda arbetsförhållanden är en prioritet. Allt för att du som kund ska veta att den produkten du köper är tillverkad på rätt sätt.


Funktionalitet förknippas strakt med vår grundidé, att ta fram produkter som förenklar, förbättrar eller görs på ett mer hållbart vis. Enkelt förklarat - produkten skall fylla en tydlig funktion på marknaden.

  

ETT PAR ORD FRÅN VÅR GRUNDARE

Jag heter Adam Tilander, är 24 år gammal och är grundare av Smada Products. Jag är uppvuxen med ishockey och det är sporten som har fostrat mig till den jag är idag. Jag har sedan mitten på tonåren haft en dröm om att starta eget företag. Jag har under åren som jag har spelat samlat på mig affärsområden inom ishockey där jag ser potential till förbättring. Jag har fått äran om att vara med på en otroligt rolig resa som inneburit spel i SHL, Allsvenskan, Division 1, Norska ligan, OHL, Juniorlandslagspel. Nu börjar en ny resa för mig och jag är otroligt exalterad över att få dela med mig av produkter som jag känner att jag saknat under åren.